Fjord Control sørger for stabil og sikker drift ‒ òg reduserer energiforbruk

ThomasAndreBondehagen

Etter installasjon av vår Fjord Hybrid-løsning, er et av viktigste oppdrag å følge opp drift og strømforbruk for kundene våre. ‒ Med Fjord Control sikrer vi oppetid, samtidig som vi optimaliserer energiforbruk med et mål om å redusere kostnader, forteller Thomas Bondehagen, Service Manager hos Fjord Maritime.

Stabil og sikker drift

Helt fra starten har vi hatt et fokus på å utvikle en løsning som gir oss informasjon om hvordan energiforbruket er på fórflåtene til kundene våre. Behovet for en slik løsning var åpenbar, fordi konsekvensene av å ikke ha data rundt forbruk av energi og diesel, gjorde det nærmest umulig å endre de etablerte forbruksvanene. Med dagens teknologi og digitalisering, er det mulig å kutte kostnader og unødvendig dieselbruk ‒ noe som er bra for både kundene våre og miljøet.

 

‒ Fjord Maritime har et mål om å alltid levere solide løsninger som sørger for at kundene våre har strømproduksjon på flåten. Fjord Control gjør nettopp dette, men systemet samler også kontinuerlig inn informasjon som gir oss mulighet til å oppdage feil før de får til å utvikle seg og bli til et enda større problem, sier Thomas.

Dette er Fjord Control:

  • Gir deg oversikt over alt energiforbruk.
  • Overvåkes 24/7 av vår operasjon-og miljøsentral.
  • Proaktivt alarmsystem, som gjør at vi fanger opp utfordringer tidlig
  • Bidrar til mer bærekraftig drift ved hjelp av innsamlet data.
  • Bidrar til å opprettholde sikker drift.

 

Fjord Control er en del av Fjord Hybrid som alle kunder får tilgang til når de benytter seg av våre løsninger. Som et døgnovervåket driftssystem samler vi mengder med nyttig informasjon om fòrflåten som vi benytter oss av for å optimalisere energibruk. Mange kunder melder at de sparer mye dieselforbruk med hjelp av vår løsning og tette oppfølging.

 

‒ Fjord Control er enestående på service. De setter kunden i fokus, og jobber proaktivt for at vi som kunde skal få best mulig ut av fordelene hybridpakken gir. Vi opplever at Fjord Maritime sin serviceavdeling er raske med å gi hjelp om noe skulle oppstå, slik at vi unngår unødvendig nedetid på anleggene. Godt samarbeid er nøkkelen til suksess for begge parter, forteller Fjord Maritim-kunde og teknisk sjef hos Blom Fiskeoppdrett, Arild Nordvik.

 

Et viktig bidrag til det grønne skiftet i havbruksnæringen

Bærekraftig drift er et viktig element i hvordan vi driver verden fremover. For å oppnå dette er blant annet digitalisering og innhenting av verdifull data med på å redusere unødvendig bruk av energi ‒ også i havbruksnæringen.

 

‒ Innsikten Fjord Control gir, er lønnsom for kundene våre fordi det gir oss muligheten til å bruke innsikten vi samler til å redusere store mengder elektrisitet og diesel. Ettersom det er et aktivt verktøy kan de også selv kontrollere, se dagens dieselbruk og sammenligne sitt forbruk med andre flåter. Deretter går vi gjennom informasjonen sammen og finner ulike tiltak vi kan gjøre for å redusere forbruket, forteller Thomas.

 

Flere av kundene våre har ikke alltid hatt en bevissthet rundt hvor mye strøm de kan spare gjennom noen enkle grep som å skru av lys i rom som ingen er i.

 

‒ Mange har ikke vært helt bevisste på hvor kostbart unødvendig bruk av strøm kan koste. Et eksempel på reduksjon kan være slik; dersom vi reduserer 10 Kwh brukt per time gjennom en helt år, og vi forutsetter at dieselprisen ligger på 17 kroner, vil den totale besparelsen passere 350.000 kroner årlig. Så det er lurt å bli mer bevisste, sier han.

 

Dette bekrefter Arild fra Blom Fiskeoppdrett. De har merket store forskjeller fra de installerte hybridløsningen fra Fjord Maritime.

‒  Hybridløsningen begrenser klimagassutslippene betraktelig, men det er også økonomiske fordeler. Vi har sparer mye på servicekostnader, så det er vinn-vinn for både oss og for havet, forteller Arild.

Med hjelp av Fjord Control får vi samlet såpass mye miljødata at kundene våre kan sammenligne år for år, og i tillegg se svart på hvitt hvor lønnsomt det er for bedriften også. Hvor mye du sparer er avhengig av ulike faktorer som for eksempel størrelse på produksjon og driftsutstyret.

 

Løsningen vil også gi våre kunder muligheten til å bruke innsikten som tydelig viser til kutt i klimautslipp når kravene til loggføring av dette blir høyere i fremtiden.

Et sikkert system som optimaliserer drift ‒ nå, og i fremtiden

Et annet viktig nøkkelfokus for Fjord Maritime er å sikre driften til kundene våre. Noe vi oppnår med riktig verktøy som også utvikles fortløpende for å følge med i tiden.

 

‒ Ikke bare gir Fjord Control oss informasjon i nåtid som gjør at vi kan fange og rette opp potensielle feil, men vi har også en FOU-avdeling som jobber med forskning og utvikling av tjenestene våre, sier Thomas.

 

Digitalisering innen bærekraftige løsninger og elektrifisering går i en rykende fart om dagen, og vi vet at det er like viktig å følge med på muligheter for fremtiden som i nåtiden.

 

‒ Systemet vårt overvåkes 24/7, og skulle det skje en feil blir vi varslet om dette umiddelbart. Noe som igjen bidrar til å redusere nedetid. I tillegg hjelper Fjord Control oss til å nå utslippsmålene våre ved at de samler data og optimaliserer energiforbruket på anleggene våre. Vi opplever forlenget levetid på aggregatene, og opplever at utnyttelsen av batterikapasiteten har blitt optimalisert, sier Arild fra Blom Fiskeoppdrett.

 

Det er takket være kunder som han som gjør det mulig for oss å stadig utvikle og forbedre tjenestene våre.

 

‒ Om ikke lenge vil vi kunne tilby en ny og oppdatert Fjord Control, som også vil lanseres som egen app på mobil. Dette vil effektivisere strømforbruket enda mer, samtidig som vi også fokuserer på å være en støttespiller inn i det grønne skiftet gjennom å bruke innsikten vi samler til å få havbruksnæringen enda nærmere nullutslippsmålet, sier Thomas.

 

Lurer du på om Fjord Hybrid er noe for deg og din bedrift? Fyll ut skjemaet under så vil en av våre ansatte ta kontakt med deg fortløpende.

Thomas Andrè Bondehagen, Service Manager i Fjord Maritime

‒ Siste søknadsfrist for Enovas støtteprogram batteri i kombinasjon med ny landstrøm er 17. November. Ta kontakt, så hjelper vi deg gjennom hele prosessen, oppfordrer hun til slutt. 

Lurer du på om Fjord Hybrid er noe for deg og din bedrift?

Fyll ut skjemaet under så vil en av våre ansatte ta kontakt med deg fortløpende.