Fjord Maritime

Spesialister på elektrifisering og digitalisering av havbruksnæringen

I 2016 ble Fjord Maritime etablert. Siden den gang har vi hatt et ønske og en ambisjon om å bidra til at havbruket blir grønnere. Gjennom kundedrevet innovasjon har vi skapt en hybridløsning som reduserer klimautslipp hver eneste dag på oppdrettsanlegg langs Norges kyst. Dette er noe vi er ydmyke og stolte over.

Vår løsning

FJORD HYBRID® er et helautomatisk drifts- og optimaliseringssystem som stabiliserer kraftproduksjon samt reduserer klimagassutslipp og drivstofforbruk på fôrflåter.

FJORD HYBRID® er en standardisert og serieprodusert systemleveranse for å gi våre kunder maksimalt antall kWh pr. liter diesel og så rask nedbetalingstid som mulig pr. prosjekt.

Ved å serieprodusere systemleveransene vil FJORD HYBRID® alltids være mulig å oppgradere til siste programvare. Systemet kan integreres med både dieselgenerator og landstrøm på fôrflåtene, samtidig som det er åpent for andre energikilder; vind, solceller eller annet.

Den andre delen av løsningen er Fjord Control og 24/7 OMS. Fjord Control er et system som gir deg en oversikt over alle aktiviteter på din fôrflåte. Miljø -og Operasjonssentralen transformerer innsamling av klimadata ved å digitalisere innsamlingen av miljødata, og deretter gjøre den om til kunnskap. Alt av miljødata vil våre kunder finne inne i Fjord Control.

24/7 OMS er vår operasjonssentral som er tilgjengelig til enhver tid for våre kunder. Våre spesialister sikrer oppetid og følger med 24/7 for å opprettholde stabil, trygg og bærekraftig strømproduksjon. Med vår status og alarmfunksjon sikrer vi service og vedlikehold i verdensklasse.

Les mer om vår løsning her!

Hvor er vi

Vi har levert og installert FJORD HYBRID® langs hele den Norske kysten, Skottland og vi er på vei inn i Canada. I den sammenheng har vi vårt hovedkontor i Bergen hvor vi har vært siden start, vi har kontor på Austevoll og vi har åpnet kontor i Fort William, Skottland. I takt med at vi vokser ønsker vi å være tilstede der vi har kunder for å alltid være tilgjengelig.

Hvem er vi

Fjord Maritime består av over tretti ansatte. Styrken i selskapet ligger i hver enkelt ansatt sin kompetanse og ønske om å jobbe mot samme målsetning.  Siden starten har fokuset vært på å finne de mest kompetente og solide hodene, da vi ser på dette som grunnmuren i et bærekraftig selskap.

Se våre ansatte her!

Ønsker du å komme i kontakt med oss?